Ferieovernattinger i Scilla

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Legendene forteller at Scilla ble grunnlagt av Odyssevs da han ble nødt til å gå i land her på vei tilbake fra de trojanske krigene. Byen fikk senere en festning under Anassillaos styre for å forsvare den mot etruskiske angrep. Under romerne kom Spartacus hit og forsvarte seg mot Marcus Crassus, som beleiret byen og fikk laget en dyp vollgrav langs bymuren.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Gresk mytologi

I den greske mytologien var Scilla (oversatt: "den som ødelegger") og Cariddi to udyr som bodde i to grotter hver sin side av Messina-stredet. Scilla var opprinnelig en nymfe som Glauco ble forelsket i, så han ba heksen Circe om å gi henne en kjærlighetseliksir - men heksen gav henne heller en eliksir som forvandlet henne til et udyr.

La stranddagene begynne

I dag er Scilla en deilig fiskerlandsby med ca. 5000 faste innbyggere. Følg mange andres eksempler og nyt late dager på den deilige stranden mens du nyter utsikten mot Sicilia og - når været tillater det - de Eoliske Øyer med sine aktive vulkaner.

Les mer om Scilla

Opplev klippetoppens borg

Ta turen innom borgen Principi Ruffo, som ble bygget av normannerne i det 11. århundret. Borgen ligger på toppen av en granittklippe 50 meter over havet. Klippen har huset forskjellige festninger siden det 5. århundret f.Kr. takket være dens strategiske beliggenhet. Før dagens borg var påbegynt ble det bygget en kirke og et kloster på den vestlige siden av klippen av de basilanske munkene.

Bli kjent med byens historie

Scilla ble erobret i 1060 av normannerne, og havnet deretter under de forskjellige herskerne som erobret området opp gjennom tidene. Men de basilanske munkene beholdt klippen frem til 1424 da de forlot Scilla, og i 1533 endte borgen opp i Ruffo-familiens hender, som ombygde og utvidet den slik at den dekket hele klippen.

Franskmennene erobret det i 1806 og noen få årtier senere, da den italienske nasjonalhelten Garibaldi kom i land i byen fra Sicilia, ble det italienske flagget hevet på toppen av borgen. Siden begynnelsen av 1900-tallet har den vært under den italienske marinens styre, og du kan besøke den etter avtale.

Sjul teksten
 
 
search map