Ferieovernattinger i Gerace

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Gerace ligger knappe 10 km øst for kysten i vakre Calabria. Legendene sier at byen ble grunnlagt av innbyggere fra Locri som forsvarssted mot piratangrepene som jevnlig ødela kystbyene. Lederen deres, Sparviero (Jerax) er i dag representert i byens skjold.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Bli kjent med byens historie

Hvis vi ser bort fra legendene har det blitt funnet arkeologiske spor av bygninger fra perioden før den greske sivilisasjonen som har preget områdets utvikling og kultur i flere århundrer. Mange av de greske filosofene og matematikerne kom faktisk fra Calabria (Pytagoras hadde for eksempel skolen sin i Crotone, ca. 150 km nord for Gerace). Byen ble erobret og administrert først av bysantinerne og deretter av normannerne. Siden ble byen en del av Sør-Italia og ble underlagt de som hersket i området til enhver tid (bl.a. sveverne, aragonierne, franskmennene, spanjolene og bourbonerne).

Les mer om Gerace

Spaser blant historiske levninger

Gerace har i dag den samme strukturen som ble opprettet i Middelalderen her, stort sett uten store endringer. Byen er omgitt av kraftige bymurer og du kommer deg kun inn gjennom byportene. I tillegg finner du enestående eksempler på religiøse bygninger her siden en av de eldste og viktigste menighetene i Calabria holder til i Gerace. Av severdige religiøse bygg kan vi nevne:

Domkirken
Byens Domkirke er blant de viktigste bygningene i Sør-Italia, og dens profil dominerer byen fra alle kanter. Den ble åpnet i 1045 og er 76 meter i lengden og 26 meter i bredden.

St. Frans kirke
St. Frans kirke og kloster ble grunnlagt her i begynnelsen av det 13. århundret av Daniel, en venn av St. Frans av Assisi. Kirken har nylig blitt restaurert, og er prydet med en imponerende normannisk/arabisk dør. Beundre alteret som er dekorert i barokkstil og Ruffos grav fra 1300-tallet. Klosteret og den antikke brønnen kan kun beundres på avstand pga. begrenset adgang.

Og enda flere
Du kan besøke enda flere gamle kirker som stammer fra det 12.-18. århundret her i Gerace. Hva med de bysantiske kirkene St. Giovannello, Annunziatella og Santa Maria del Mastro fra 1100-tallet? I tillegg er ruinene fra den store festningen oppe på byens høyeste punkt også verdt et besøk.

Sjul teksten
 
 
search map