Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Er dere på jakt etter asurblått hav, pittoreske bukter, landsbyer med personlighet og karakter i bøttevis og mil på mil med urørt landskap? Da har dere kommet til rett sted, for Calabria byr på alt det og mer.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Calabria var i antikken en del av Magna Graecia og mytologien henger fortsatt i det flotte og øde landskapet. Men Calabria er mer enn bare mytologi. Store personligheter som Pythagoras bodde i Calabria, og det var her han grunnla sin kjente filosofi-skole i Crotone. I Sibari ble de første ordentlige treningssentrene grunnlagt for forberedelser til de Olympiske Lekene i antikken.

Et besøk i Calabria er først og fremst et besøk med fokus på den overveldende naturen og havet. Men vestkysten byr også på flere sjarmerende småbyer, hvor dere i tillegg til å beundre landskapet kan oppleve en behagelig og imøtekommende atmosfære.

Les mer om Calabria

Byer

Catanzaro er Calabrias hovedstad. Byen ligger på omtrent 350 m.o.h. med en fantastisk utsikt over Musofaldo og Fiumarella-dalen. Til tross for byens lange historie består den i dag av mer moderne bygninger på grunn av jordskjelvet som rammet stedet på 1700-tallet. Barokken er derfor godt representert i Catanzaro. Men byens røtter går faktisk helt tilbake til det mektige Byzantiske riket.

Cosenza - av gresk opprinnelse - er en meget gammel by som gjorde seg kjent allerede under det puniske riket. Byen var faktisk på Hannibals side mot romerne. Byens historiske sentrum er velbevart og store historiske personligheter som f.eks den tysk-romerske keiseren Fredrik den Andre var i sin tid med på å restaurere byens største monumenter. Cosenza har flere eldre og interessante severdigheter, deriblant klostre og palasser.

Reggio Calabria på Calabrias sørligste spiss stammer helt tilbake til år 700 f.Kr. Byen ligger ut mot Messinastredet og har utsikt til den flotte øya Sicilia. Blant byens omkringliggende appelsinplantasjer og palmetrær kan dere finne gamle greske ruiner og restene av romerske badeanstalter med flott gulvmosaikk som vitner om en imponerende storhetstid. I byens nasjonalmuseum kan dere beundre flotte greske kunstverk, blant annet de to kjempestatuene på nesten 2 meter som ble funnet i Messinastredet i 1972. Byens romanske domkirke er også vel verdt et besøk.

Crotone er en by som hadde en spesiell plass i Magna Graecias historie. Idag er Crotone en mer moderne industri- og handelsby, men heldigvis er mye av Crotones historiske sentrum godt ivaretatt. Domkirken med bysantiske malerier må sies å være en av de største severdighetene, og et besøk i forsvarsborgen fra 1541 kan også anbefales.

Tropea menes å være grunnlagt av selve Scipio Africanus da han kom tilbake etter å beseiret Karthago. Men her har også araberne, normannerne og spanjolene satt sine preg. Dere kan nyte den 4 km lange hvite sandstranden og det uberørte landskapet, eller vandre i den stemningsfulle gamle bydelen med alle sine sjarmerende smug, gater, Piazza Ercole og adelige bygninger.

Scilla hviler billedskjønt på klippene over havet. Fra slottet Ruffo kan dere oppleve en malerisk solnedgang som farger havet rødt, og få et glimt at de Eoliske vulkan-øyene på klare dager.

Gerace ligger midt i et innbydende landskap, og her får dere virkelig oppleve den mystiske middelalderstemningen som byen har bevart, sammen med de mangfoldige kirkene, husene, torgene og gatene fra en annen era.

Stilo er av bysantisk opprinnelse, og blir ofte kalt Calabrias viktigste by med tanke på kunst og historie. Byens juvel er den bysantiske kirken Cattolica di Stilo, samt et normannisk kapell. Den gamle bydelen er en labyrint av hyggelige gater dere kan vandre gjennom, og hva med å stikke innom domkirken med dens romanske og gotiske inngang?

Calabria har i tillegg til disse flere små og interessante byer som ligger langs kysten eller i fjellene, f.eks. Montalto Uffugo, Guardia Piemontese, Pizzo, Nicotera, TIriolo og San Bruno.

Historie

Calabrias historie bærer preg av å ha vært endel av det mektige Magna Graecia, og deretter det store Romerriket.

Flere steder, som Stilo, kan dere også se spor fra perioden hvor det Bysantinske riket hadde herredømme over denne delen av Italia.

Normannerne som hadde deres hovedbase på Sicilia har også etterlatt mange monumenter i Calabria. Det samme har den tysk-romerske keiseren Fredrik den Andre.

Spanjolene dominerte i mange år Calabria, noe dere kan se på den Aragonske byggestilen som er å finne i mange av byene her.

Sol og strand

Det er ikke mange steder i Middelhavet som kan skryte en så fantastisk kystlinje som Calabria. Her er havet uimotståelig og krystallklart, mens utallige strender sammenflettes med spennende klipper og svaberg.

Uansett hvor dere velger å oppholde dere i Calabria, kommer dere til å få flere forskjellige muligheter for en avslappende badeferie, uavhengig av om dere foretrekker klippebading eller dager på stranden.

Videre kan vi tilføye at det finnes flere mindre strender som nesten er utilgjengelig til fots, og dersom dere tar båtveien er dere nesten garanterte å få disse perlene for dere selv.

Noen av Calabrias mest populære sandstrender og klippestrekninger er Santa Maria dell’Isola i Tropea, Scoglio dell’Ulivo i Palmi, Pietra Grande ved Catanzaro, Copanello ved Catanzaro, San Nicola Arcella og Costa di Cetraro ved Cosenza, Isola di Capo Rizzuto ved Crotone og Capo Vaticano.

Naturopplevelser

Store deler av Calabria tilbyr en storslått og urørt natur. Regionen har masse relativt ukjente fjell; noen er bratte, rå og barske med dype sprekker, andre er myke, bølgende og skogkledde.

De calabriske fjellene dekker hele tre nasjonalparker (Pollino, Sila og Aspromonte) og mer enn 16 nasjonalreservater. I fjellene kan dere treffe på ulv og ørn, samt en rik flora av blomster og trær – eik og lønn er bare noen av trestammene som har slått rot her. I vintermånedene pynter fjellene seg med hvite snøtepper, og om høsten kan dere se fjellsidene eksplodere i en verden av varme høstfarger. Uansett årstid er Calabria et paradis for enhver naturelsker.

Mat og vin

Gastronomien går hånd i hånd med naturen

Gastronomien i Calabria er preget av to vesentlige, geografiske faktorer: nærheten til havet og de store fjellene. Mat-tradisjonene avhenger i høy grad av hvor i Calabria dere befinner dere. Et opphold langs kysten vil selvsagt karakteriseres av fisk, fisk og atter fisk – samt en kråkebolle i ny og ne. Opphold i fjellet byr derimot på masse kjøtt og vilt.

Fisk & skalldyr
Tun- og sverdfisk spises det masse av. Fra de små havnebyene drar fiskerne ofte ut i tradisjonelle båter og fanger disse store fiskene på gamlemåten. I Calabria får dere også tak i gode kråkeboller.

Kjøtt, vilt & fjærkre
Lam og geit spises overalt i Calabria. I fjellene spises også endel hare og dådyr.

Pølser & skinke
I hele Calabria kan dere smake på Capocollo di Calabria, en delikat pølse av svinekjøtt. 'Nduja er en pølsespesialitet som er sterkere i smak og som smøres utover brødet. Pancetta di Calabria er lufttørket bacon som krydres med tørket chilli-pulver og verdt en smak, det samme gjelder Salsiccia di Calabria – en svinekjøtt-basert salami-pølse som er lett å få tak i over hele Calabria.

Ost
Det sies at Calabrias beste ost er Pecorino del Monte Poro -en fåreost fra fjellet. I området hvor sauene beiter vokser det masse krydderurter, og dette setter smak på osten.

Søtsaker
Marsipan og tørket fiken med forskjellige fyll er veldig populære søtsaker i Calabria.

Vin & vingårder
Calabria har ikke fått de store resultatene på vinmarkedet enda, selv om det ligger noen fremragende vingårder her. Det betyr overhodet ikke at dere ikke kan få dere et godt glass vin, men derimot at det er langre mellom de helt store vinopplevelsene enn andre steder i Italia. Noen navn på gode vingårder som produserer vin basert på lokale druer i Calabria er: Odoardi, San Francesco og Librandi.

Klare for å bestille ferieovernattingene deres i Calabria?

Ta en titt i vår online-katalog for å se hvilke ferieovernattinger som fanger interessen deres. Velg blant våre håndplukkede ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter i vidunderlige Calabria. Våre reisekonsulenter hjelper dere mer enn gjerne om dere ønsker det; med over 15 års erfaring med reiser i Italia kan vi finne hva som passer best for dere. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre på siden eller bruk chat-alternativet til venstre på siden. Vi er her for å sørge for at ferien deres i Calabria blir så behagelig og bekymringsløs som mulig.

Sjul teksten
 
 
search map