Ferieovernattinger i Venosa

Venosas borg Vinmarkene ved Venosa
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Venosa er en by med omtrent 10 000 innbyggere i den nordlige delen av Basilicata. Kombiner et besøk i byen med den nærliggende byen Melfi eller Frederik den Andres borg, Lagopesole, på vei til Potenza.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

"Grip dagen"

Venosas største sønn er den romerske dikteren Horats som ble født i byen i år 65 f.Kr. Statuen hans pryder i dag en av byens mange hyggelige torg, og på en husvegg gjengis hans berømte sitat "carpe diem" ("grip dagen") i sin fulle lengde. Sitatet sier at morgendagen bringer nok ikke annet enn ulykker, så det gjelder å utnytte dagen i dag.

Besøk det normanniske monumentet

Tusen år etter Horats' tid valgte de legendariske normanniske fyrstene i Altavilla-slekten Trinità-kirken i Venosa som gravkirke. Her ble fire av de syv Altavilla-brødrene gravlagt, brødre som skiftvis styrte det normanniske riket i Sør-Italia. Kirken som allerede da var gammel står nå som et monument over normannernes gylne periode.

Les mer om Venosa

Bli kjent med byens historie

Den romerske og normanniske fortiden møtes i utkanten av byen i den arkeologiske parken (der Trinità-kirken også ligger). Her finner du rester av en romersk arena og et stort område med rester av en romersk by, deriblant enkelte bevarte mosaikkgulv. Normanner-kirken er en slags historiebok i seg selv, for gjennom gulvet har det noen steder blitt gravd frem en kirke fra romertiden, og andre steder helt ned til rester fra førkristen tid. Det er kalkmalerier fra 1000-tallet, og under en knelende normannisk ridder ligger Robert Guiscards grav. Han var Altavilla-slektens mest fremragende representanter, og døde i forsøkte på å erobre det bysantinske keiserriket. Legg også merke til den "Ufullendte kirken" her, en kirke påbegynt til ære for Altavilla-slekten som aldri ble ferdig. Nå står den halvbygd i det åpne landskapet og vitner om sin påtenkte storhet med normanniske søyler og andre antikke detaljer.

Nyt feridagene i Venosa

Venosa er som resten av regionen - rolig og fredelig. Her kan du spasere mellom de sjarmerende torgene, besøke renessanse-domkirken, Aragoneser-borgen og det arkeologiske museet. Hvis du besøker byen i midten av september kan det være du får med deg byens vinhøstningsfest som varer i flere dager med underholdning og smaksprøver.

Sjul teksten
 
 
search map