Hotell i Matera

Sextantio Le Grotte delle Civita

Legg til som favoritt
 
Henter innhold

Matera, en by på UNESCOs liste over verdensarv

Hvis du aldri har hørt om Matera, ikke bekymre deg, du er ikke den eneste. Det er en av de mest interessante, uvanlige og uforglemmelige byer i hele Italia, og ligger i Basilicata-regionen i Sør-Italia. Grunnen til at byen kom på UNESCO's verdensarvsliste er først og fremst på grunn av de unike grottene "I Sassi". I gamle dager - ja, helt opp til tidlig 60-tallet, levde de fleste av byens beboere i huler. Fattigdom hadde tvunget dem til å tilpasse seg i de gamle grotter, her bodde de sammen med dyrene sine til myndighetene tvangsflyttet dem til moderne boliger og lukket grottene. Mye senere var det noen både fremsynte og lidenskapelige fagfolk som fikk øynene opp for de mulighetene som var i de gamle hulene.

Et svensk-italienske kulturkollisjon

En av dem var den svensk-italienske entreprenør Daniele Kihlgren, som pustet nytt liv i flere av grottene, mens han samtidig klarte å bevare den eksisterende arkitekturen og den lokale estetikk. Med stor respekt for det opprinnelige, kombinerte han det tradisjonelle design laget av lokale materialer med et minimum av moderne fasiliteter av toppkvalitet. Resultatet ble noen av Italias mest rustikke, primitive, minimalistiske og luksuriøse rom som var dekorert i de eldste grottene i byen. Alt i alt, et arkitektonisk mesterverk som fikk navnet "Sextantio Le Grotte della Civita". Hotellet er så spesiell at den danske TV-journalist Mads Arlien-Søborg dedikert en hel episode til området i serien "Viulle Hoteller".

En romantisk og original måte å tilbringe natten

Så nå vet du at Le Grotte della Civita tilbyr deg en unik sjanse til å prøve å bo i de gamle grottene i midten av UNESCO byen Matera. Heldigvis er ikke området bare unik, men også komfortabelt akkurat som noen trolig vil rangere hotellet som ren luksus, for luksus kan være mange ting.

Spis godt med gløden av levendelys

På hotell Sextantio Le Grotte della Civita er det ingen reell restaurant, men du spiser din gode og hjemmelaget frokost på terrassen eller i "restauranten", som ligger i et av byens gamle kirker, som også var innredet i en grotte. På forespørsel er det også mulig å spise på hotellet, det skjer med levende lys foran en stor peis til lyden av klassisk musikk, eller utendørs. Kokken serverer retter fra det lokale kjøkkenet i samme gode kvalitet som omgivelsene. Buon apetito ...

Les mer om Sextantio Le Grotte delle Civita

Natur og kultur på ett og samme sted

Hvis du setter pris på kombinasjonen av natur og kultur, har du kommet til rett sted. I tillegg til de kulturelle verdier, ligger Hotel Sextantio også som nærmeste nabo til Murgia nasjonalpark, hvor det er et vell av spennende turer. Fra den store terrassen foran hotellet kan du nyte den fantastiske utsikten påm tvers av kløften. Er du interessert i fugler, kan du også nyte synet av de mange små flak - Falco Grillaio - som har en spesiell status i byen.

Utforsk det spennende Sassi området

På Sextantio Le Grotte della Civita tilbyr de flere muligheter til å oppleve både lokal natur og kultur. Overskrift listen finner du åpenbart Materas Sassi-område, som bør oppleves både på dagtid og kveldstid. Det gamle grotteområdet er delt i to - Sassi Barisano og Sassi Caveoso, og for å få fullt utbytte, vil vi faktisk anbefale deg å leie en av de mange lokale guider for å vise deg rundt, for det kan det være vanskelig å finne de mest spennende steder på egen hånd. Husk også å besøke en av grottene som i dag er innredet som musesum. Her kan du se hvordan lokalbefolkningen bodde inntil tvangsflyttingen. Det krever god kondisjon å bevege seg rundt i området, som absolutt ikke er for bevegelseshemmede.

Hulekirker og antikke fresker

Et besøk til nasjonalparken Murgia, som ligger på motsatt side av juvet, krever enten sykkel eller bil. Området er spesielt kjent for sine mange hule-kirker, faktisk ligger det mer enn 150 av de spredt ut over det store området. De fleste er innredet med fine fresker, som imidlertid har sett bedre tider, ettersom de er hundrevis av år gammel. En tur i nasjonalparken krever både gode sko og god kondisjon, du må være forberedt på at det er relativt lett å gå seg vill i forsøket på å prøve å finne de mange små grottene, men det er verdt det, for området har stor historisk interesse . Det var også her korsfestelsen av Mel Gibson storslåtte film Passion of the Christ fant sted, mens resten av filmen ble spilt inn i Matera. Det er også fra nasjonalparken du har den beste utsikten mot Matera, spesielt om kvelden er det en helt unik opplevelse å se på den opplyste byen.

18 unike og elegant innredete rom (grotter)

Alle rommene er forskjellige, de er innredet i sin egen hule, den største er opptil 130 m2. Det er en spektakulær utsikt over juvet og det omkringliggende landskapet. Alle rommene har en liten uteservering, aircondition, wi-fi, bad med toalett, dusj og/eller badekar.

Les om rommene på Sextantio Le Grotte delle Civita

Sjul teksten
 

Søk priser og
bestill opphold

Søk priser og
bestill reise

Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
 

Gjesteanmeldelser av Sextantio Le Grotte delle Civita

Les personlige anmeldelser av Sextantio Le Grotte delle Civita som ligger i Basilicata. Bedømmelsene av hotellet er skrevet av gjester som har reist med In-Italia. Samtlige anmeldelser er naturligvis usensurerte slik at du får en ærlig beskrivelse og anmeldelse av Sextantio Le Grotte delle Civita. I tillegg til vurdering av selve hotellet kan du også få gode tips fra gjestene våre om emner som utflukter, restauranter, severdigheter, strender, lokal transport og mye mer.

Utsøkt hotell og enestående ansatte

Vet ikke om det går an å beskrive oppholdet med ord, det var en opplevelse jeg ikke kommer til å glemme. Da verten ba oss stige inn i rommet, hvor tente stearinlys lagde mystiske skygger oppover veggene, var det som jeg hørte hjerteslag fra generasjon tilbake. Det var som de ga gjenklang i mine egne hjerteslag. Og frokosten...kortreist, alt er kortreist i Matera, fantastisk. Var lett å gå på på en smell! Fantastisk opphold. Anbefaler å bli noen dager og oppdage denne spesielle byen.

Les mer
 
search map