Barnas Italia

Når stranden er alt Nye gode venner Badeland er tingen Badeglede Barn elsker dyr! Utsikt over toscanske bakker Hopp i det
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

Barnevennlighet på alle måter

Spør du deg selv hvordan du skal få tilfredstille barnas forventninger til sommerferien? De fleste barn ønsker bare å leke og mulighetene for å kunne bevege seg, prøve nye leker, gå på spennende turer og plaske i vannet (enten det er basseng eller havet), mens mor og far som regel foretrekker å slappe av mens de nyter en flott utsikt, vandre i stemningsfulle byer og smake på italienske måltider med en god flaske vin, så lenge barna er glade ikke sant?

Norske barn vs. italienske barn

Barn og voksne kan ha forskjellige syn på hva som er et barnevennlig sted, men er det stor forskjell på norkse og italienske barn? Det finnes mange stereotyper på tvers av kulturene og både Norge og Italia er intet unntak: mange vil være enige i at barn ofte lever et overbeskyttet liv hvor det nesten grenser til det skadelige. Italienske barn ses ofte med de store familiene på stranden hvor det slår seg løs og skriker. Flere vil også påstå at italienere er enten veldig strenge når det kommer til barneoppdagelse eller altfor liberale.

Norske barn får derimot ofte lov til å stå mer på egne barn og lære av deres erfaringer. Som regel blir norske barn også dratt mer inn i foreldrenes beslutning, man hører til deres holdninger og ønsker, rådgir dem og man behandler dem ofte som små voksne.

Det finnes mange meninger om barns oppdragelse, og man kan konstatere at kulturer er forskjellige og at barn forskjellige og det samme gjelder oppfattelsen "barnevennlighet" som kan oppfattes forskjellig. . Når man reiser til utlandet kan det være interessant å lære om andre kulturer og tradisjoner og hvorfor ikke få seg en ny ferievenn til tross for kulturforskjellene.

En barnevennlig feriebolig

Hvem bestemmer i ferien? Eller vi kan spørre, hvor mye tar du i hensyn til barnas ønsker når neste ferie skal planlegges? Vi har funnet seks ferieboliger som kan deles inn i to kategorier. Den første kategorien henvender seg til familier hvor barnas forståelse av barnevennlig ferie har fått topplassering. Denne kategorien kaller vi: Barna bestemmer! Den andre kategorien henvender seg til familier hvor foreldrenes ønsker blir lagt vekt på, men natuligvis også hvor barna kan ha det godt, men allikevel hvor de voksne kan prioritere sine interesser. Denne kategorien kaller vi: Foreldrene bestemmer!

I de familiene hvor barna bestemmer anbefaler vi at dere drar til et barnevennlig feriesenter som de tre nevnt nede. Her vil barna finne barnebasseng, mye plass til å leke, forskjellige sportslige og underholdningsmessige aktiviteter ved strand og vann. Det finnes gjerne restaurant på stedet, så barna ikke trenger å dra langt fra lek til spisebord og de kan la foreldene spise ferdig mens de fortsetter å leke ute.

1] Ghiacci Vecchi, Campiglia Marittima, Toscana
2] Residence Porto Letizia, Luganosjøen, Lombardia
3] Residence Messapia, Santa Maria di Leuca, Puglia

I de familiene hvor foreldene bestemmer anbefaler vi at man bestiller et opphold i en mer "foreldrevennlig" feriebolig, som er en av tre henvist nedenfor. Her er det fokus på stil og flotte boliger i stemningsfulle omgivelser med mulighet for kulturelle innspill. Kanskje litt mer fokus på romantikk også...Dessuten finne du restauranter så du kan nyte et godt tilbredet måltid med en deilig flaske vin til, mens barna ligger trygt og rolig og sover i deres senger. Men disse ferieboligene stilfredstiller også barnas øsnker for de er også velkomne hit! Her får dere basseng, mulighet for aktiviteter og lekeplass og kanskje det til og med finnes dyr på stedet som barna kan klappe og leke med. De fleste steder har også internett.

1] Camin Hotel Colmegna, Maggioresjøen, Lombarda
2] Agriturismo Poggio Corbello, Massa Marittima, Toscana
3] Azienda Agricola Barone Antonio Negri, Gaiano di Fisciano, Campania

En barnevennlig dag i Italia

En barnevennlig ferie består selvfølgelig av flere faktorer. Og akkurat som de voksne kan like å koble av litt under ferien, setter barna pris på opplevelsesrik og avslappende dag. Italia har mange barnevennlige reisemål hvor man også kan ta dagsturer for å gjøre ferien litt mer spennende. Man kan bla. besøke dyrehager, akvarier, lekeland i underjordiske grotter eller besøke fornøyelsesparker. Med andre ord er det mange muligheter for en minneverdig utflukt under Italia-ferien.

1] Badelandet Cupolelido og Parco Safari delle Langhe, Piemonte
2] Akvariet i Genova, Liguria
3] Equi Terme og Vindgrotten, Toscana
4] Gardaland, Gardasjøen
5] Zoosafari og Fasanolandia, Puglia

God fornøyelse til store og små!

 
search map