Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Her finner du også den hyggelige, glade atmosfæren som kjennetegner en Alpeby i de små gatene, og du kan glede deg til å oppleve den unike sjarmen i landsbyene Dolonne og Entèves. Byen ligger i Aostadalen ved mektige Mont Blanc, så det er snakk om et vintersportssted med beliggenhet i særdeles storslåtte omgivelser.

Kart over Courmayeur i Italia:

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Courmayeur er for både skiløp og aktiv ferie

Her har man en meget lang tradisjon for gjestfrihet, og du får en lang rekke forskjellige muligheter når det gjelder hoteller og leiligheter. Courmayeur er alpinistenes vugge og muséet "Dica degli Abruzzi" er dedikert til fjellførere, fjellguider og deres utrolige historier. Den dag i dag møtes gamle tradisjoner med avansert teknologi i Courmayeur, der det produseres utstyr til alpinister.

I Courmayeur har det blitt oppført et nytt sportssenter med en flott is-stadion med plass til 3500 tilskuere, samt mange innendørsfasiliteter som tennis, volleyball, basketball, fotballbane (5 på hvert lag), free-climbing og squash. Det er også treningsklubb, innendørs golf, spillemaskiner og diskotek, så alternativene til ski er mange. Det er også en svømmehall i nærheten, og det arrangeres til og med vinteraktiviteter for terrengsyklister - en aktivitet som ellers de fleste stedene i fjellene er forbeholdt de varmere månedene i året.

Uansett om du legger ferien din i Courmayeur til sommerhalvåret eller vintersesongen er det rikelig med aktiviteter du kan fylle dagene dine med, både ute og innendørs. Om sommeren er Courmayeur ikke minst et meget populært utgangspunkt for klatreturer opp Mont Blanc.

Glimrende og varierte skiløyper

Hovedskiområdet brer seg ut fra Plan Chècrouit-basen, som kan nås med skiheis fra byens sentrum. Her kan du stå på ski fra 2755 meters høyde ned til landsbyen Dolonne i 1224 meters høyde. Bor du i Courmayeur er det best å returnere med skiheis. I dag kan du benytte skiheisen helt frem til midnatt, slik at du har tid til å beundre solnedgangen fra løypene og nyte en afterski-drink før du vender "hjem".

Skiområdene rundt Courmayeur egner seg glimrende for både begynnere, erfarne, eksperter og snowboardere - og ta gjerne med hele familien på skiferie hit da det også er mange muligheter for barn. Områdene egner seg nok best for de litt erfarne på nivået mellom nybegynner og ekspert. Er du på det nivået får du mange passende utfordringer rundt Courmayeur.

Les mer om Courmayeur

Noen av de beste utsiktene

En heis i tre faser, som heter Mont Blanc Skyway, åpnet i 2015. Med den kan du og ditt skiutstyr bli fraktet hele veien fra Entrèves opp til Punta Helbronner, som er det tetteste du kommer Mont Blancs topp med offentlig transport. Den er bygget med glassheiser som roterer 360 grader slik at du kan beundre utsikten fra alle vinkler. Når du når toppen i 3466 meters høyde kan du nyte noen av de mest storslåtte panoramautsiktene i Alpene. Et uforglemmelig minne å ha med hjem i kofferten fra din skiferie i Courmayeur.

Smak på Europas "høyeste" vin

For moro skyld kan vi nevne at det produseres vin her i dalen, og den sies å være Europas høyest produserte vin. Den er selvsagt verdt å smake på når du først er her. For billister er det lettest å kjøre fra Genève gjennom Mont Blanc-tunnelen. Hvis man kommer med fly er det igjen lettest å lande i Genève, men også Torino og Milano er gode alternativer. Kjøretid fra Genève er ca. 1 - 1,5 time, fra Torino 1,5 - 2 timer og 2 - 2,5 timer fra Milano.

>> Les mer om å dra på skiferie til Italia
>> Les mer om Melkeveien

Sjul teksten
 
 
search map