Feriehus til skiferie og sommerferie i Aosta

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Idyll i fjellene

Aosta er hovedstaden i en av Italias minste regioner, Aostadalen (Valle d'Aosta på italiensk). Byen ligger mellom Europas høyeste fjell og forbinder Italia med Frankrike og Sveits via Mont Blac. Området er et sant naturparadis, uansett om du velger den hvite, snøkledde utgaven til en frisk skiferie med velfungerende fasiliteter, eller den grønne versjonen til en ferie preget av turgåing med imponerende fjellpanoramaer underveis.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Romernes inntog

Romerne overtok byen i ca år 25 f.Kr. og byen er virkelig verdig et besøk. Aosta er en livlig by med flotte torg og bemerkelsesverdig romersk arkitektur som har gitt byen klengenavnet "Alpenes Roma". Blant byens severdigheter kan nevnes katedralen fra 1100-tallet og flere romerske ruiner med blant annet et amfiteater. Og sist, men ikke minst Sant'Orso, som er byens flotteste arkitektoriske verk som består av en liten samling av middelalderlige kirker. Arkeologiske spor viser at området har vært bebodd siden 2900 år f.Kr. Byen har i eldre tider vært strategisk viktig, og stort sett alle herskere gjennom tidene har på skift hatt kontrollen over området.

Les mer om Aosta

Selvstyre

Det interessante er at Aosta har, og har hatt en meget stor grad av selvstendighet, og siden 1948 hatt selvstyre. I tillegg til å være en spennende by kulturelt sett, finnes her mange handlemuligheter med blant annet klesbutikker, delikatesseforretninger og verksted for håndverkere. Når butikkene stenger, kan du tilbringe kvelden på de lokale kaféene, eller de mange gode restaurantene i hovedgaten.

Skiferie i Aosta

I tillegg til å være en deilig sommerdestinasjon byr Aosta også på skimuligheter i verdensklasse. Sør for byen ligger nemlig skiområdet Pila, som er direkte forbundet med Aosta med gondol-heis. På en skiferie i Aosta oppholder du deg i et av Alpenes mest snøsikre områder da Pila strekker seg fra 1765 m.o.h. og helt opp til 2700 m.o.h. Her kan du få både puddersnø og smale løyper mellom bjørk og lerketrær, og det er plass til både barn og voksne, erfarne og nybegynnere.

Med totalt 29 løyper og 70 kilometer med skiløp er du sikret utfordringer nok i et skiterreng som generelt er meget "italiensk" i den forstand at du får brede og lange løyper med flotte utsikter og mye sol, uten å bli kjørt ned underveis på grunn av dårlig oversikt eller store menneskemengder.

Vi kan derfor anbefale en skiferie i Aosta og Pila, der du kan bestille en ferieleilighet eller et hotellrom hos In-Italia, og selv sørge for transporten til Alpene.

>> Les mer om å dra på skiferie i Italia her

Transport

Fly til enten Torino (1,5 timers kjøring), Milano (2,5 timers kjøring) eller Geneve (2 timers kjøring), og fortsett derfra i leiebil. Det er naturligvis også mulig å dra på en kjør-selv-ferie, og du må da beregne cirka 20 timers effektiv kjøring fra den norske grensen. Kjør via Basel, Bern og Montreux i Sveits, frem til den italienske grensen og St. Bernhard-tunnelen, og derfra er det kun rundt en halvtime til Aosta.

Sjul teksten
 
 
search map