Kun opphold
Fly + opphold
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn
Rom / leilighet 1
Alder på barn
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Besøk det andre Roma

Aostadalen kryr av historiske attraksjoner - spredt rundt dalen finner dere flere slott og borger der begivenhetenes gang en gang i tiden ble styrt, og i Aosta by kan dere se mange romerske ruiner som har skaffet byen kallenavnet ”Det andre Roma”. Utover en unik utsikt kan dere også virkelig få et godt inntrykk av livet i Middelalderen her i regionen.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

La dere imponere over Italias høyeste fjell

I dalene renner små bekker med iskaldt vann fra snøtoppene. I Aostadalen finner dere flere tradisjonelle gamle byer og borger, omgitt av høye fjelltopper som med sitt ruvende nærvær virkelig preger livet i dalen.

Et av disse fjellene, Monte Bianco, kan med sine 4810 m.o.h. velfortjent kalle seg Italias største fjell. Fjellene dominerer den vestlige delen av regionen og den kjente ski-destinasjonen Courmayeur. Rett ved den sveitsiske grensen i Sankt Benhards fjellpasset kan dere besøke munkenes klosterherberge, hvor det sies at de katolske munkene siden 1000-tallet oppdrettet og trente opp de kloke redningshundene, Sankt Bernhard.

Les mer om Aostadalen

Historie

Aostadalen har alltid hatt en viktig strategisk betydning på grunn av sin beleilige geografiske beliggenhet der den forbinder både Sveits, Frankrike og Italia. Allerede i romersk tid ble Aostadalen gjort til et stort festningsverk. Siden har mange andre nasjoner og folkeslag satt deres preg på regionen.

Sol og strand

Dersom dere ønsker å bade når dere er i Aosta, så må dere nesten ta til takke med en tur i svømmebassenget, eller en svært forfriskende dukkert i elven.

Naturopplevelser

Dersom dere planlegger å dra til Aosta for å oppleve naturen, kommer dere ikke til å bli skuffet. Om vinteren står folk på ski i de flotte områdene, og om sommeren kan dere ta lange spaserturer i dalene eller finne frem terrengsykkelen. Området er spesielt kjent for sine to største fjell, Monte Cervinia – ellers kjent som Matterhorn – og Monte Bianco – best kjent som Mont Blanc. Finn deres naturparadis med en ferie i Aostadalen og la fjellene ta pusten fra dere mens dere utforsker det majestetiske landskapet. Det er flere turstier i området med forskjellige vanskelighetsgrader i tillegg til et svært krevende off-road terreng dersom dere er sykkelentusiaster. Eventuelt kan dere ta sykkelturen langs landeveiene, som til sammen er over 1000 km lange.

Mat og vin

Aostadalens mat er hva man kan kalle et typisk fjellkjøkken. Gastronomien er preget av tyngre og varmere retter, der smør og fløte er hyppigere ingredienser enn olivenolje.

Fisk & Skalldyr
Visse steder serveres det kreps fra elven, samt ferskvannsfisk som ørret. Men på grunn av sin beliggenhet, tilberedes de tradisjonelle rettene i Aostadalen som oftest med kjøtt.

Kjøtt, vilt & fjærkre
Kjøtt spises det masse av. I Aostadalen setter de særlig pris på dådyr, hare og villgeit. Kalv er også utbredt.

Pølser & skinke
Jambon de Bosses er en herlig skinke som lufttørkes og fremstilles i Alpenes høyder. Lardo di Arnad er også et herlig produkt, fremstilt av svinefett som lufttørkes og tilsettes rosmarin.

Ost
Toma de Gressoney er Aostas mest kjente ost som fremstilles i Alpene, og som har et langt lagringspotensiale. Osten fremstilles av melk fra kuer som gresser på de grønnkledde fjellene.

Fontina er en annen kjent ost fra Aosta, som også fremstilles i naboregionen mot sør - Piemonte.

Søtsaker
Fjellhonning fra Aosta benyttes ofte i regionens desserter, som f.eks i forbindelse med bær som vokser vilt i regionen. Dere får også smakt på smørkjeksene lokalbefolkningen er så glade i.

Vin & vingårder
Noen av Europas høyest beliggende vinmarker finner dere her i Aostadalen. Her gror de mange mindre kjente druer, men også noen av de store franske druene.

Klare for å bestille ferieovernattingene deres i Aostadalen?

Ta en titt i vår håndplukkede katalog stappfull av flotte ferieovernattinger ved å bruke søkemotoren øverst på siden, og se hva som får hjertene deres til å slå litt fortere. Vi tilbyr et stort utvalg av hoteller, villaer og selvbetjente ferieleiligheter med flotte beliggenheter over hele Aostadalen, som alle blir besøkt jevnlig av våre medarbeidere for å sørge for at det lever opp til vår standard. Spør gjerne en av våre erfarne reiseeksperter om gratis tips og råd; bare send oss en email ved å bruke lenken på toppen av siden, bruk telefonnummeret til høyre på siden for å ringe oss eller slå av en prat via chat-alternativet til venstre. Med over 15 års erfaring med reiser i Italia kan vi hjelpe dere med å skreddersy den perfekte ferien deres i Aostadalen.

Sjul teksten
 
 

Populært i Aostadalen

search map