Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Besøk det andre Roma

Aostadalen kryr av historiske attraksjoner - spredt rundt dalen finner du flere slott og borger der begivenhetenes gang en gang i tiden ble styrt, og i Aosta by kan du se mange romerske ruiner som har skaffet byen kallenavnet ”Det andre Roma”. Utover en unik utsikt kan du også virkelig få et godt inntrykk av livet i Middelalderen her i regionen, samt bli satt inn i tidens arkitektur og forvsvarsstrategi - det er nemlig kun de borgene som var smartest bygget som holdt stand mot de mange krigene og kampene som har preget dette grenseområdet.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Store naturopplevelser

I dalene renner små bekker med iskaldt vann fra snøtoppene. I Aostadalen finner du flere tradisjonelle gamle byer og borger, omgitt av høye fjelltopper som med sitt ruvende nærvær virkelig preger livet i dalen. Et av disse fjellene, Monte Bianco, kan med sine 4810 m.o.h. velfortjent kalle seg Italias største fjell. Fjellene dominerer den vestlige delen av regionen og den kjente ski-destinasjonen Courmayeur. Rett ved den sveitsiske grensen i Sankt Benhards fjellpasset kan du besøke munkenes klosterherberge, hvor det sies at de katolske munkene siden 1000-tallet oppdrettet og trente opp de kloke redningshundene, Sankt Bernhard.

Aktiv ferie

Regionen Aostadalen byr på mange spennende muligheter for en aktiv ferie hvis du vil krydre ferien med mer enn å nyte det deilige klimaet med et glass lokal vin i hånden. Aostadalen er preget av Alpene hvis fjelltinder kan sees så langt øyet rekker, og der er også i denne regionen de kjente fjellene Monte Cervinia, ellers kjent som Matterhorn, og Monte Bianco, best kjent som Mont Blanc, holder til. Finn ditt naturparadis med en ferie i Aostadalen og la fjellene ta pusten fra deg mens du utforsker det majestetiske landskapet. Det er flere turstier i området med forskjellige lengder og vanskelighetsgrader, så alle kan få en opplevelse som passer til deres fysiske form og hvor god tid man har. Terrengsyklister finner nok av utfordringer i fjellene, men den slags utfoldelser krever nok litt mer enn alminnelig god form. Eventuelt kan du ta sykkelturen langs landeveiene, som til sammen er over 1000 km lange.

Ferie for to

En romantisk ferie med sin elskede ved sin side står som regel høyt på ønskelisten for mange. I Aostadalen kan drømmen bli virkelighet hvis du forbinder romantikk med uendelige utsikter som tar pusten fra deg, fred og ro til å bare være to, og muligheten for en piknik i en av de grønne engene. Omgitt av fjelltopper med glitrende snø på toppen, grønne enger med kyr og saueflokker, og spennende små borger er den romantiske stemningen til å ta og føle på, og det er bare å nyte livet. Om kvelden kan man se hverandre dypt i øynene over en deilig middag tilberedt med de lokale råvarene av høy kvalitet og et glass eller to av vinen fra naboregionen Piemonte. Drømmer du om en ferie i det ekte Italia, der man fortsatt fornemmer hverdagens rytme i de små, autentiske byene med lokalt preg, og er det viktig for deg å finne fred og ro, gjør du lurt i å reise til Aostadalen. Her virker det som om tiden har stått stille når man spaserer rundt i de små fjellandsbyene.

Les mer om Aostadalen

Historie

Aostadalen har alltid hatt en viktig strategisk betydning på grunn av sin beleilige geografiske beliggenhet der den forbinder både Sveits, Frankrike og Italia. Allerede i romersk tid ble Aostadalen gjort til et stort festningsverk. Siden har mange andre nasjoner og folkeslag satt deres preg på regionen.

Sol og strand

Dersom du ønsker å bade når dere er i Aosta, så må du ta til takke med en tur i svømmebassenget, eller en svært forfriskende dukkert i elven.

Naturopplevelser

Dersom du planlegger å dra til Aosta for å oppleve naturen, kommer du ikke til å bli skuffet. Om vinteren står folk på ski i de flotte områdene, og om sommeren kan du ta lange spaserturer i dalene eller finne frem terrengsykkelen.

Mat og vin

Aostadalens mat er hva man kan kalle et typisk fjellkjøkken. Gastronomien er preget av tyngre og varmere retter, der smør og fløte er hyppigere ingredienser enn olivenolje.

Fisk & Skalldyr
Visse steder serveres det kreps fra elven, samt ferskvannsfisk som ørret. Men på grunn av sin beliggenhet, tilberedes de tradisjonelle rettene i Aostadalen som oftest med kjøtt.

Kjøtt, vilt & fjærkre
Kjøtt spises det masse av. I Aostadalen setter de særlig pris på dådyr, hare og villgeit. Kalv er også utbredt.

Pølser & skinke
Jambon de Bosses er en herlig skinke som lufttørkes og fremstilles i Alpenes høyder. Lardo di Arnad er også et herlig produkt, fremstilt av svinefett som lufttørkes og tilsettes rosmarin.

Ost
Toma de Gressoney er Aostas mest kjente ost som fremstilles i Alpene, og som har et langt lagringspotensiale. Osten fremstilles av melk fra kuer som gresser på de grønnkledde fjellene.

Fontina er en annen kjent ost fra Aosta, som også fremstilles i naboregionen mot sør - Piemonte.

Søtsaker
Fjellhonning fra Aosta benyttes ofte i regionens desserter, som f.eks i forbindelse med bær som vokser vilt i regionen. Dere får også smakt på smørkjeksene lokalbefolkningen er så glade i.

Vin & vingårder
Noen av Europas høyest beliggende vinmarker finner dere her i Aostadalen. Her gror de mange mindre kjente druer, men også noen av de store franske druene.

Sjul teksten
 
 
search map