GĂ„rdsferie i Italia Agriturismo

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
2

Henter innhold

Italia har egne regler for hva som definerer en "agriturismo". Det skal være produksjon av matvarer eller vin  av et visst omfang før man kan kalle seg en "agriturismo" og stadig flere nordmenn har falt for denne unike ferieformen som er ganske annerledes enn den tradisjonelle, italienske ferien. Sammen med familien kan du nyte en autentisk ferie der dere får innblikk i livet på landstedet, som ofte lokker med en flott beliggenhet i et vakkert landskap, gjerne tett på interessante, historiske småbyer.

Finn en agriturismo som passer for deg

>> Eller klikk her og se en oversikt over alle agriturismoene

På en typisk italiensk Agriturismo vil du spise mat laget stort sett av lokale råvarer, og møte familien som driver gården, ofte i generasjoner med en interessant familiebakgrunn med sterke tradisjoner.

Generelt sett er kvaliteten veldig god, og du får ofte valget mellom bed & breakfast-innlosjering, eller i en selvbetjent leilighet der du selv står for matlagingen. Mange kaller opplevelsen "rustikk" på grunn av dens autensitet, og det er sjeldent to rom som er like. I tillegg er den lokale sjarmen umulig å gå glipp av på en italiensk Agriturismo.

Bestill din agriturismo-ferie i Italia

Vi i In-Italia er stolte spesialister på reiser i Italia, og Agriturismo-konseptet er noe vi lenge har vært store tilhengere av. Ring oss eller send en mail for å snakke om mulighetene, og la oss hjelpe deg med å bestille den perfekte gårdsferien i Italia. Eller bruk søkefeltet ovenfor der vi allerede har satt inn et filter for deg.

Som sagt defineres en italiensk agriturismo som et sted der det foregår mat- eller vinproduksjon. Men betegnelsen "agriturismo" har blitt mer fleksibel i løpet av de siste årene. Det finnes steder i Italia som ikke står på den offisielle agriturismo-listen, og som inneholder alt fra Bed & Breakfaster og leiligheter til pensjonater i områder med landbruksproduksjon. Ja, selv restauranter der en viss prosentdel av råvarene produseres og serveres på stedet blir ofte omtalt som en agriturismo av italienerne.

På denne måten har hver region skapt deres egne definisjoner av en agriturismo - til stor glede for feriegjester fra hele verden som er på jakt etter avslappende og fredelige opplevelser pakket inn i imponerende naturlandskap. Den brede definisjonen gir deg mange muligheter når det gjelder valg av agriturismo-ferier i Italia.

Opprinnelig betydde agriturismo landbruks-turisme, og gav folk muligheten til å leie bønders gjesterom til feriene sine. Dette gav de italienske bøndene muligheten til å tjene noen ekstra slanter ved siden av landbrukets inntekt. Det har også gitt reisende fra hele verden en unik mulighet til å trekke seg vekk fra bylivets intensitet og senke skuldrene i landlige og fredelige omgivelser.

Forskjellige former for agriturismo-ferier

Akkurat som de mange ferieformene dere kan se frem til i Italia, kan agriturismo-ferier også by på mye variert. Enten du vil leve det enkle liv på ferien din med verten boende på stedet, eller du ønsker å oppleve store, middelalder-villaer med mulighet for moro i form av svømmeturer i bassenget og tennisdueller på banene langs vinrankene, er du sikret en dimensjonsrik ferie på et av Italias mange agriturismo-destinasjoner.

Barnas agriturismo-lekeplass i Italia

Hvis barna ønsker store områder å utfolde seg på er et av de mange familievennlige agriturismoene i Italia et opplagt sted å reise til. Disse agriturismoene har tatt spesielt hensyn til de minste da de tilbyr lekeplasser, svømmebasseng og muligheten til å hilse på forskjellige dyr. Dessuten er boligene velegnet til 4-5 personer og ligger avsides til, langt vekk fra kaos og trafikk. Det finner bl.a. barnevennlige agriturismoer i Toscanas varierte landskap gjemt blant de bølgende bakkene, i pizzaens hjemby Napoli og i storbyen Roma, der dere finner agriturismoer som både ligger langt nok vekk fra byens hektige gang til å kunne friste med avslapning og velvære, samt spennende dagsturer.

Er du hardt rammet av amors piler og på jakt etter et romantisk rede der du og din kjære kan la romantikken blomstre i landlige omgivelser? Da kan dere ta en titt på agriturismoene i Piemontes idylliske og frodige natur, eller langs Ligurias drømmeaktige strender.

>>> Les mer om Agriturismo i Piemonte og Agriturismo i Liguria

Agriturismoer med luksuspreg

Er du av typen som vet å sette pris på komfort og kvalitet kan de luksuriøse agriturismoene være noe for deg. Her er du omgitt av herskapelige omgivelser, dyrebar stillhet og den italienske sjarmen agriturismoer er så kjent for. Du kan skjemme deg selv bort med et opphold på en agriturismo i naturskjønne Umbria med imponerende arkitektur og middelaldersk mystikk.

De nevnte typene agriturismoene ovenfor er kun toppen av isfjellet. Hvis du helle vin fordype deg i Italias vinkunst kan du bl.a. besøke vindistriktene Valpolicella, Chianti eller Montefalco som alle garanterer deg en sanseopplevelse i druenes utsøkte safter. Eller du kan hoppe inn i et postkortmotiv av et landskap ved å besøke et av de mange eksotiske agriturismoene som frister med palmer, sol, idyll og naturskjønne opplevelser, enten ferien går til Sicilia, Calabria eller Basilicata.

>>> Les mer om Agriturismo på Sicilia

 
search map