Ferieovernattinger i Vasto

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Bli kjent med byens historie

Vastos innbydende sentrum har en lang historie bak seg, noe du finner flere tegn på ved en rundtur i byen. Den ble grunnlagt av grekerne, men de levningene som har satt størst preg på Vasto stammer fra byens tid under Romerriket, med alt fra romerske badeanstalter, cisterner, mosaikker til restene av et amfiteater.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Byens struktur ble endret i det 15. århundre av Giacomo Caldora som da var byens mektigste mann. Caldora-familien bygget nye bymurer som fortsatt kan sees i dag; Tosse Bassano på Piazza Gabriele Rossetti (byens sentrale torg), Torre Diomede i Vico Storto del Passero, Torre Diamante på Piazza Verdi og Porta Catena, med Castello Caldoresco som hovedforsvar.

Sistnevnte er en imponerende renessanseborg fra midten av 1400-tallet. Den er formet som en kvadrat og har blant annet blitt brukt til fengsel og tinghus på 1600-tallet. Il Castello Caldoresco har i senere tid blitt brukt til privat beboelse (fortsatt tilfellet i dag), noe som forklarer det ikke fullt så militære utseendet.

Nyt utsiktene fra Loggia Amblingh

Fra Piazza G. Marconi like ved baren Venezia får det en trapp ned til Loggia Amblingh, som slutter ved Giardino Napolitano di Palazzo d'Avalos. Dette lille strøket har en nydelig utsikt mot bl.a. Vasto Marina nedenfor, og Molise, Gargano og Tremiti-øyene (på klare dager). Her finner du flere spisesteder og barer som i tillegg til spennende menyer også tilbyr stemningsskapende utsikter. Tilbring en varm sommerkveld her med et autentisk måltid og deilig glass vin på bordet, og en majestetisk utsikt i bakgrunnen.

Les mer om Vasto

Naturreservatet Punta Aderci

Ca. 8 km nord for Vasto ligger byens havn, der det tidligere gikk ferger til Tremiti-øyene. Nord for havnen ligger Naturreservatet Punta Aderci som omfatter et stykke bevaringsverdig natur langs de vakre skrentene ved Adriaterhavskysten. Området viser en mangfoldig natur bestående av klipper, turstier, strender, flora - alt i nærkontakt med havet. Reservatet er ca. 5 km langt og dekker et område på 285 hektar. Langs denne kyststrekningen finner du også en av de klassiske fiskepostene trabucco, som er med på å gi kystlinjene i Abruzzo, Molise og Gargano Nasjonalpark masse karakter. Det er gratis adgang til området og gode parkeringsforhold.

Turisme

I juli og august vokser byens innbyggertall til ca. 100 000 når italienere fra Roma, Napoli og andre deler av Italia reiser hit på ferie. Vasto tiltrekker også internasjonale studenter som kommer hit for å gå på italiensk språkskole. Resten av året bor det rundt 36 000 mennesker her, og da er byen langt stillere og mer behagelig å besøke. Utenfor høysesongen kan du spasere rundt i ro og mak, og se på byens kirker, torg og flotte bygninger som Palazzo D'Avalos, som vender ut mot havet og i dag fungerer som museum. Slottet har røtter helt tilbake til 1300-tallet, og er oppkalt etter den opprinnelig spanske familien D'Avalos som restaurerte det på midten av 1500-tallet, etter at det brant ned etter et tyrkisk angrep.

Det er få steder igjen ved Middelhavet der du finner en så fin strand med klart, rent vann og vakre, grønne omgivelser i bakgrunnen, samt en rik historie. I 2011 flagret nok en gang Det Blå Flagg (La Bandiera Blu) ved Vasto, som det også gjorde i årene 1997-1999 og 2003-2008. Dette symboliserer en høy kvalitet på vannet, kysten, servicen, sikkerhetstiltakene og miljøhensynet.

Men Vasto Marina har mer enn bare blå flagg. Her er det et par kilometer med brede sandstrender, promenade med barer, restauranter og butikker, lidoer/strandservice, lekeområder, gode parkeringsforhold og brygger som gir deg raskere adgang til dypere vann. Det er nemlig ganske langgrunt her, mens nærmere havnen blir det raskere dypt.

Mat

I store deler av juni arrangeres en festival for "Il Brodetto di Pesce alla Vastese" - én fiskesuppe som er typisk for det lokale kjøkkenet. En lang rekke restauranter deltar i festivalen og tilbereder supper til de som ikke kan motstå denne kulinariske opplevelsen. Fisk og skalldyr er meget viktige lokale delikatesser, men hvis du går på det ukentlige markedet finner du også andre lokale spesialiteter som Pecorino (fåreost) og Ventricina (salami krydret med bl.a. pepper og chilli).

Sjul teksten
 
 
search map