Ferieovernattinger i Scanno

Byens eldre innbyggere Scannos karakteristiske tak
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Scanno er en billedskjønn fjellandsby som ligger 1050 m.o.h. med sine karakteristiske byhus på rekke og rad.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Produksjon og håndverk

Byen ligger i den vakre Sagittariedalen og er kjent for fåreavl, ullproduksjon, håndverk, osteproduksjon og ikke minst kniplingtradisjonene sine. De fine pyntekniplingene som byens eldre kvinner bærer på nasjonaldraktene sine fremstilles på gammeldags vis i døråpningene, i gatene og på torgene.

Les mer om Scanno

Byfester

Som i så mange andre abruzzesiske landsbyer har Scanno også et rikt program med tilbakevendende folklore og religiøse fester. Første helgen i mai settes det for eksempel fokus på lokalkultur og folkedrakter. 13. juni, 1. og 16. juli feires skytshelgene Sant'Antonio, Madonna delle Grazie og Madonna del Carmine. Til slutt arrangerer byen hvert år den 14. august Il Catenaccio Nuziale - en bryllupsparade som viser et lokalt bryllup med folkedrakter og opptog.

Lago di Scanno

Scanno ligger i utkanten av Nasjonalparken Abruzzo, og kan skryte av å være Lago di Scannos nærmeste nabo. Innsjøen er den største naturlige innsjøen i Abruzzo og dens eggeformede fasong er 1700 m lang og 700 m bred. Knappe 3 km fra Scanno kan dere altså bade eller leie pedalbåter ved denne flotte innsjøen.

Sjul teksten
 
 
search map