Feriehus og hoteller i Civita d'Antino

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Midt i Italia

Fjellandsbyen Civita d'Antino ligger 904 m.o.h. i regionen Abruzzo, ikke langt fra grensen til Lazio. Hvis du ser på hele den italienske "støvelen" ligger den omtrent midt på, ca. 130 km øst for Roma og 30 km sør for byen Avezzano. Den lille landsbyen har kun 1000 innbyggere.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Kristian Zahrtmann

Civita d'Antino ble på slutten av 1800-tallet et samlingspunkt for en rekke danske kunstnere. Den første dansken til å oppdage byen og dens vakre omgivelser var maleren Kristian Zahrtmann (1843 - 1917). Han var spesielt begeistret for utsikten, befolkningen og det behagelige klimaet, så han vendte tilbake til byen sommer etter sommer. Han fikk blant annet besøk av Peder Severin Krøyer og Marie Krøyer i 1890. Under dette oppholdet malte P. S. Krøyer "Ved frokosten i Civita d'Antino", som i dag tilhører Den Hirschsprungske Samling.

Les mer om Civita d'Antino

Æresborger

Kristian Zahrtmann rakk å åpne en kunstskole og bli æresborger i byen for han av helsemessige årsaker måtte gi opp sine reiser i en alder av nesten 70 år. I 1912 fikk han bygget et hus på Fredriksberg i København som i 1913 fikk navnet Casa d'Antino, og plassen der huset ligger fikk senere navnet Kristian Zahrtmanns Plass.

Minnetavle

I 1959 fikk hans fødeby Rønne oppsatt en minnetavle for ham i Civita d'Antino. Den kan du finne på Casa Cerroni, som var Kristian Zahrtmanns bolig og atelier hos familien Cerroni. I huset finnes veggmalerier av våpenskjold som han og flere av hans kunstnervenner har malt. Men da huset er privateid er det dessverre ikke adgang for publikum.

Andre severdigheter

Når du spaserer rundt omkring i den østlige delen av byen finner du flere tegn på den danske tilstedeværelsen, som f.eks. veiene Via Scandinavia og Via Peter Severin Kryer (uten ø) og Piazzale K- Zahrtmann. Ikke langt derfra kan du besøke Santo Stefano-kirken, som er oppkalt ettet byens skytshelgen som feires første lørdag etter 15. august.

Sjul teksten
 
 
search map