Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer og områder i Abruzzo

Se alle byer og reisemål i Abruzzo

Nyt uspolert natur så langt øyet kan se

Deilige sandstrender, bølgende åser med uendelige turmuligheter, bortgjemte landsbyer og ruvende fjelltopper er hva dere kan vente dere i Abruzzo.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Med tre store nasjonalparker gir regionen dere muligheten til å oppleve landskapet på naturens egne premisser. Å besøke Abruzzo betyr ikke kun å reise gjennom naturen, men også gjennom historien – alt fra gamle landsbyer med eldgamle festninger til klostre og kirker som er hugget inn i klippene, ofte bygget ovenpå gamle hedenske templer, vitner om tidens tann. Men husk at når dere rusler ut i den flotte naturen, så kan dere møte på en gaupe, ulv eller en bjørn rundt hjørnet...

Les mer om Abruzzo

Byer

Besøk de allsidige og historiske byene

Chieti er en gammel by med røtter tilbake til den gang Hannibal angrep Romerne i deres egen bakhage, og Chieti var på romernes side. I løpet av middelalderen ble det oppført mange byggverk, som f.eks katedraler, palasser og andre kirker som fremdeles preger det historiske sentrum.

L'Aquila er hovedstaden i Abruzzi. Her kan dere beundre kirker, palasser og slott fra middelalderen, renessansen og barokken. Dessuten kan dere oppdage mange flotte fontener som pryder byens forskjellige små torg.

Pescara fremstår flere steder som en moderne by, til tross for dens mange eldre severdigheter.
Teramo blomstret virkelig under det store Romerrike. Her oppførtes teatre, amfiteatre og andre byggverk. Byen er også rik på monumenter fra middelalderen.

Historie

I korte trekk

Abruzzo ble beseiret av Romerne i år 400 f.Kr. Romerne har etterlatt mange spor i Abruzzo, noe dere kan se i det arkeologiske området rundt Avezzano, ruinene av amfiteatret i Amiternum, restene av byen Alba Fucens - hvor de fremdeles holder på med utgravinger - og Chieti.

Senere ble Abruzzo endel av det Lombardiske hertugdømme Spoleto. Det Lombardiske styre ble avløst da det normannske kongedømmet Sicilia konsoliderte sin makt i denne delen av Italia. Heretter var det kongedømme Napoli som i mer enn 600 år kunne kalle seg herre over Abruzzo, og Abruzzo var lenge sammenslått med naboregionen Milaso – de skilte faktisk ikke lag før i 1963!

Sol og strand

Dypp dere i Adriaterhavet

Regionens nordlige kyststrekning er flatere enn den sørlige delen, og byr på flere lange og brede sandstrender. Her kan dere nyte sommeren og avkjøle dere i de friske bølgene mens skuldrene senker seg. Dere finner også flere barnevennlige strender her. Den sørlige delen av kysten er mer preget av klipper, men de avbrytes innimellom av flotte strender så langt ned som til Vasto, helt sør i regionen.

Dersom dere ønsker en pause fra de salte bølgene kan dere også boltre dere i de mange innsjøene og elvene som pryder Abruzzo.

Naturopplevelser

La dere friste av det urørte naturlandskapet

Abruzzos store stolthet er den flotte og uspolerte naturen som dominerer området. Store skogområder, ville elver og elegante innsjøer fryder øyet og sinnet i denne grønne regionen. Denne naturrikdommen byr på et dyreliv som få andre steder i Europa kan stille opp mot – bjørner, gaupe, ulv, dådyr og hjort vandrer fritt rundt i de store skogsområdene.

Her kan dere dra på lange gåturer, finne frem terrengsykkelen, komme i kontakt med naturen fra hesteryggen, klatre i de majestetiske fjellene, la årene bryte de speilblanke innsjø-overflatene og mye, mye mer.

Mat og vin

Smak på naturens råvarer

I Abruzzo får dere smakt på mye godt fra havet, skogen og fjellene. Regionen er også veldig kjent for å dyrke en særs god safran.

Fisk & skalldyr
Sardiner og ansjons spises mye - ofte servert stekt, men også i fiskesuppe – og ofte i tillegg til diverse skjell, blekksprut, jomfruhummer og tverrstripet knurr.

Kjøtt, vilt & fjærkre
I Abruzzo serverer de ofte lam som har gresset på de grønnkledde fjellsidene. Geit og svin er også blant favorittene. Dere kan flere steder få smake på lokale spesialiteter med vilt, som f.eks hare, dådyr og hjort.

Pølser & skinke
Lonza Aquilana er en lufttørket pølse av svin som er verdt å smake på. Salame di Pecora -får-, og Mortadella di Campotosto -svin- er blant de beste pølsene i Abruzzo.

Ost
Pecorino er den mest utbredte ostetypen i Abruzzo. Men, det fremstilles også en del geitost som spises fersk, ikke lagret.

Søtsaker
Ferratelle, Neole og Pizzelle er fellesbetegnelser for en vaffellignende kaketype som det spises masse av i regionen. Kaker er vanligvis rektangulære og smaker ofte av anis.

Vin & vingårder
Montepulciano d'Abruzzo er regionens mest utbredte blå drue og er basis for vanlige rødviner, såvel som store spennende rødviner. Trebbiano d'Abruzzo er regionens grønne drue og kan, i de rette hender, lage svært gode hvitviner. Masciarelli, Cataldi, Valentini, Valle Reale og La Valentina er noen av regionens beste vingårder.

Klare for å bestille ferieovernattingene deres i Abruzzo?

Ta en titt i vår online-katalog for å se hvilke ferieovernattinger som fanger interessen deres. Velg blant våre håndplukkede ferieleiligheter og hoteller med flotte beliggenheter i vakre Abruzzo. Våre reisekonsulenter hjelper dere mer enn gjerne om dere ønsker det; med over 15 års erfaring med reiser i Italia kan vi finne hva som passer best for dere. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre på siden eller bruk chat-alternativet til venstre på siden. Vi er her for å sørge for at ferien deres i Abruzzo blir så behagelig og bekymringsløs som mulig.

Sjul teksten
 
 
search map