10 gode råd til deg som ønsker å finne og reise til det ekte Italia

Hotel Su Lithu på Sardinia Ærlig produsert vin av familien Cesani midt i Toscana Duca di Castelmonte på Sicilia Byen Lari midt i Toscana Nino plukker sine grønnsaker på Alla Collina sul Mare i Liguria Ute i kjøkkenet på La Torraccia di Chiusi Sergio passer på sin nye vinmark ved La Collina dei Nebrodi Malere ved stranden på Sicilia Hjemmelagde spesialiteter
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
2

Henter innhold

Vi hjelper deg med 10 gode råd til å dra på oppdagelse av det ekte Italia - forhåpentligvis uten for mange turister rundt deg. La deg bli sjarmert av de små diskré hverdagslige tingene som italienere lever med hver dag.

10 gode råd for å leve det italienske livet som italienerne selv gjør det

Her presenterer vi våre 10 beste råd, fra vår egen erfaring for å prøve å unngå å falle i fellen for stereotypene og for å unngå å falle i fellene som er typisk rettet til turister. Listen er ikke gjeldende, men vi mener at den hjelper med å gi deg en idè om små ting som bør gjøres eller unngås.

1 - Velg et lite feriested
De kjente feriemålene har en gang vært preget av lokale, men det er ikke lenger tilfelle. Bor du midt i Taormina eller San Gimignano eller Tropea må du regne med at naboen din er en turist.

2 - Velg en liten familiedrevet feriebolig eller hotell
Ingenting er som et ekte italiensk hus drevet av italienere. Her vil dere dele på hverdagen med familien som tar deg i mot og ofte sitte sammen med dem og spise god hjemmelaget mat.

3 - Basseng eller ikke basseng?
At det finnes et basseng på stedet, selvom det er så deilig, avslører at de prøver å tiltrekke besøkende. De opprinellige funksjonene i huset er drastisk endret og tilpasset.

4 - Velg spisesteder med korte menyer (på italiensk!)
En liten meny som er skrevet med kritt på en tavle vil utvilsomt være mer tiltrekkende enn en fire-siders meny som vises under et glass.

5 - Innstill GPS'en din riktig
De fjerneste byene og landskaper kan være vanskelig å komme til hvis GPS'en er innstilt på å finne den korteste veien. Ligger ditt reisemål høyt over landskapet er den korteste veien, den bratteste. Veiene vil være smale og ofte ikke spesielt egnet biler. Innstill derfor din GPS etter den raskeste veien og hold øye med kartet, hvis du vil unngå å fare vilt mellom vindruene i Chianti!

6 - Opplev de lokale gatemarkedene
Spør din vert om hvor og når du finner markedsdagene i nærheten. Gå for markedene i de større byene enn i de små landsbyene, mot alle forventninger er faktisk markedene i de større byene mer autentiske, fordi de omfatter alle produsentene i regionen. I landsbyene finner du klær og ting som er av tvilsom kvalitet og meget få lokale produkter (med unntak av grønnsakene).

7 - Sett deg ned på espressobaren der de lokale leser sin avis
Ikke gå for de store brasseriene hvor du og andre fremmede sitter. Gå heller for de små uformelle barene. Det er her italienerne kommer når de skal ta sin kaffe. Dette vil gi deg en idè på hva den ekte espresso eller espresso macchiato (med melk) er. Få med deg de animerte samtalene der italienerne kommer med siste innspill om enten noe politisk eller sportslig.

8 - Siestatid!
Lur er selvfølgelig en del av den italienske kulturen. Om sommeren, når dagene er spesielt varme, lukkes alle vinduer for å holde rommet eller leiligheten så friske som mulig. Etter lunsj tar de seg tid til å ligge ned og slappe av. Butikkene stenger som regel fra kl. 13 og åpner igjen fra omtrent kl. 17. Så har du også lyst til å slappe av etter en full formiddag? - Slapp så av som italienerne gjør det! Så når du er frisk og rask igjen kan du ta en tur senere på kvelden og nyte de mer behagelige timene.

9 - Delta i lokale fester og arrangementer
Spør om datoene for landsbyens festivaler. Det er her du vil møte på de lokale som slantrer rundt. Delta i de høytidelige opptogene og smak på mange gode lokale varer. Du kan møte på lokale håndværkere som presenterer sine produkter for folket. Opplev de ekte lokale tradisjonene!

10 - Lei en bil
Lei gjerne en bil når du skal til Italia. På denne måten har du mer frihet til å reise rundt og besøke akkurat de stedene du ønsker, uten å være avhengig av andre, samtidig som at du kan få med deg de mest skjulte perlene.

Estra tips: Vær oppmerksom på miljøsonene (ZTL)
Husk å parkere utenfor det historiske sentrum, så slipper du å få bøter under din ferie.

Er du klar til å fordype deg i det ekte Italia? Start med å bestille din feriebolig fra vårt utvalg av håndplukkede ferieboliger og kontakt gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om tips og hjelp. Få gratis rådgivning fra oss før du pakker kofferten! God tur!

 
search map